Cum alegem cele mai bune hidrofoare?


DESPRE HIDROFOARE


                După construirea unei noi case pentru familie am observat că am mari probleme cu asigurarea apei în locuință  am fost  nevoită  să  apelez la hidrofoare. Un hidrofor este rezistent la coroziune, mai ales dacă este confecționat din inox, fiind ideal pentru sistemul de alimentare cu apă a unei case. Neavând habar despre cum  să rezolv această problemă, mi-am adus aminte că un prieten  care este racordat la rețeaua de apă,  dar aceasta având presiunea foarte scăzută, și-a asigurat apa în locuință cu ajutorul unui hidrofor. Prietenul meu mi-a recomandat un site shop-einstal.ro, cu ajutorul căruia și-a rezolvat  problema. Aici am găsit o gamă diversificată de produse cu un raport calitate preț foarte bun și o asistență bazată pe un profesionalism ridicat.

CUM SĂ ALEGI UN HIDROFOR

     De la profesioniștii site-ului am aflat criteriile pe  care trebuie  să le avem în vedere la alegerea  corectă  de hidrofoare, criterii pe care le enumăr puțin mai jos:
 Înălțimea de aspirație H este distanța pe verticala dintre luciul apei și axul pompei, sub această înălțime hidroforul nu mai aspiră apa, adică intră în cavitație. 
     Un alt criteriu foarte important este înălțimea de refulare, fiind distanța pe verticală până la care trebuie să ajungă apa. Alt criteriu fiind numărul de consumatori: numărul de persoane, de bucătării, băi, pierderile pe rețea( la coturi, teuri, etc.).
     La fel de important este și criteriul mărimii rezervorului, deoarece la consumarea a jumătate din cantitatea de apă hidroforul repornește, iar numărul de porniri și opriri ale pompei este factorul cheie în buna funcționare a acestuia, reducând totodată consumul de curent electric. Pentru o familie de patru persoane mi s-a recomandat achiziționarea unui hidrofor cu un vas de expansiune mai mare de 50 de litri.
     Un sfat foarte, foarte important pe care l-am primit a fost că obligatoriu executarea montării hidroforului achizitionat trebuie să o fac cu un instalator autorizat. Tot de pe site am putut cumpăra și accesoriile necesare pentru efectuarea instalației de montare. În același timp am primit mai multe sfaturi pentru a putea asigura o bună funcționare a hidroforului.
    Instalatorul trebuie să pună pe aspirație o supapă cu arc( montarea se face atât pe orizontală cât și pe verticală) sau o supapă de sens cu clapetă( montaj numai pe verticală). Hidroforul ar trebui să se poată opri automat dacă nu mai este apă, deci ar trebui să fie prevăzut cu un sistem integrat. Sorbul pompei să fie așezat la o înălțime de peste 0,5 metri față de fundul puțului.  La hidrofoarele de suprafață tubulatura ar trebui să respecte, în special la aspirație,  mărimea racordului.
    Intrați pe site pentru a alege cele mai bune hidrofoare pentru casa dumneavoastră.

Etichete: , ,