O privire aruncată în trecut! Schimb de experiență în Turcia - Partea XV






O ALTA ZI IN TURCIA-1

Articolul acesta se va despărții în două pentru a nu vă obosii foarte mult, este vorba de o zi foarte plină în care am învățat multe și nu vreau să pierd vreun amănunt important.
Aceasta a fost prima dimineață în care urma ca elevii să se reîntoarcă din vacanță din nou la liceu, așa că și noi am pornit către acesta, am fost întâmpinați de D-l Director, care ne-a pus întrebări despre noi și apoi le-a explicat elevilor programul.
Mai apoi fiecare dintre noi a pornit alături de elevul turc către prima oră, pentru mine aceasta a fost reprezentată de o simulare de cutremur, am fost foarte surprinsă de modul foarte serios în care au luat acaestă simulare.
După prima oră ne-am reîntâlnit în biroul D-lui Director unde am servit câte un ceai și ni s-a oferit câte o revistă, imediat ce am posibilitatea îi fac poză și o postez, să nu râdeți dar chiar le-am păstrat, nu m-a lăsat inima să le arunc.
De aici am plecat la o altă școală unde am fost întâmpinați de copii mici cărora le-am oferit autografe, ne-am simțit fix ca niște vedete și probabil asta eram pentru ei, am făcut poze cu ei și am luat micul dejun.
Spre deosebire de orarul din Românie elevi turci au patru ore cursuri, o ora pentru micul dejun și mai apoi încă trei ore de cursuri, un fel de facultate dar totuși mai epuizantă.

După aceasta am mers la D-l Primar unde am fost întâmpinați cu ceai și ciocolată, da ceaiul este nelipsit de la ei. Am aflat că școala are doar 20 de anivechime, că elevii dau examen ca să se înscrie la liceul pe care doresc să îl urmeze și că sunt foarte bucuroși să participle la acest proiect alături de noi. Și ei făceau două limbi străine: engleza și germane.

Etichete: , , ,