Banii si valoarea lor



Banii nu ar trebui sa fie un scop decat pentru traiul de zi cu zi. Sa duci o viata decenta. In societatea actuala ei sunt promovati mai mult decat valorile adevarate.
Banii nu te fac fericit, cel mult te pot face multumit.
 
Multumit pentru ca ai o casa, mancare, haine dar niciodata nu iti pot da sanatate. Pentru bani muncesti, te lupti, te zbati, te imbolnavesti in goana dupa imbogatire, dorind sa ai totul. Dar avand totul nu inseamna de fapt a avea miliarde de euro, ci a avea o familie care te iubeste, colegi si prieteni care te respecta, sanatate si fericire alaturi de cei pe care ii iubesti la randul tau. Iubirea lor nu se poate cumpara cu bani. In schimb poti sa le asiguri o viata decenta, timpul tau care este cel mai pretios si efemer, iubirea si intelegerea.
Fugind dupa bani risti sa iti pierzi sanatatea. Avand atat de multi bani incerci sa o recastigi cheltuind banii pe medicamente si tratamente scumpe. Uiti de familie, de prieteni, care iti sunt alaturi in momentele bune si rele. Uiti de bunele maniere, de respect si de altruism. Crezi ca daca ai bani totul ti se cuvinte si ti se permite.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9CW6xDHsfS7yZYY1mvEn_FtiwZOEBhuby5dEpNlN2TQoSUVJwDdznBqmubgXelk7lPKAlQnkq-gBcVIIklhEvgT6-q8Djb3IrO7e1H3snJr1J5kLdajAXTjRKXvish5Ouu2H15mIGnQ/s1600/bebelusul-adoarme-usor-si-fericit-somn-sanatos-langa-mama.jpgFericirea nu este atunci cand iti cumperi o masina scumpa, o casa de miliarde de euro sau un iacht pe nu stiu ce insula. Fericirea nu este nici macar cand cumperi o pereche de blugi exagerat de scumpa. Esti fericit atunci cand esti iubit sincer de altii, cand ai un hobby, cand citesti o carte, cand te distrezi alaturi de prieteni, cand sotul sau sotia te iubeste pentru ceea ce esti tu cu adevarat.
Cea mai mare minciuna pe care ne-o spunem des este ca suntem fericiti daca avem X lucru. De fapt, ei creeaza o falsa iluzie de fericire care este efemera. Si efectul ei dispare odata cu pierderea banilor.
Ar trebui sa vedem adevaratele valori ale spiritualitatii si sa uitam de „valorile” materiale care ne amagesc si ne imbolanvesc trupul si mintea.
by Mya D.

Etichete: ,