Când vine toamna



Imagini pentru toamna    A venit toamna şi după temperaturile de aproape 40 C oficiale, că după simţurile noastre au fost cu mult peste, temperaturile s-au dus în extrema cealaltă apropiindu-se de temperaturile care necesită încălzirea locuinţei, iar dacă stai la casă trebuie obligatoriu să treci la controlul minuţiuos făcut asupra coşurilor de fum ale locuinţei tale. Acestea trebuie curăţate de funingine, reparate acolo unde prezintă crăpături, de preferat să se aplice un strat de tencuială nouă peste toată suprafaţa coşului, acordând o atenţie sporită locurilor de contact sau aflate în apropierea căpriorilor şi lănteţilor care intră în componenţa acoperişului.
 Dacă tot aţi urcat în pod şi pe acoperiş controlaţi şi înlocuiţi, dacă este nevoie, ţiglele sparte, verificaţi cu grijă polata să nu fie găuri în ea, iar dacă depistaţi asemenea găuri luaţi măsuri de astupare. Pentru o izolare mai bună, care să nu permită pierderea de căldură, puteţi să puneţi pe podeua podului un strat de vată minerală de minim 10 cm, aceasta dacă nu l-aţi pus sub podeaua podului. Această operaţie vă ajută să faceţi o economie substanţială la materia primă pe care o folosiţi, fapt care duce la reducerea cheltuielilor cu întreţinerea locuinţei.
Imagini pentru toamna   Următorul pas este să treceţi la curăţirea fumurilor de la soba voastră şi eventual la astuparea găurilor dintre cahle, acestea fiind uşor de depistat, acolo unde există spaţii libere cahlele sunt înnegrite de funingine. Ca să fiţi siguri că aţi curăţat coşul puteţi aprinde un ziar la intrarea în coşul de evacuare a fumului, dacă flacăra este atrasă în interior atunci treaba este bine executată.
Bineînţeles că nimeni nu vă poate impune ce să faceţi pe proprietatea vostră, dar dacă îmi urmaţi umilele sfaturi veţi avea cu siguranţă o iarnă liniştită, fără probleme în ceea ce priveşte confortul în locuinţa în care vă puteţi bucura de căldură.

Etichete: ,