Despre mosteniri si nu numai

Tot mai multe persoane se lovesc de problema mostenirilor si asta doar datorita faptului ca legea le permite. Logic si normal este sa aiba drept de mostenire doar cel care a stat cu persoana in cauza, cel care a avut ceea mai mare grija de persoana in varsta.
Nu este normal ca dupa moartea unei persoane in varsta sa mai apara si alte persoane care doar in acel moment si-au amintit ca si aceasta le era ruda. Din pacate astfel de persoane sunt tot mai des intalnite in zilele noastre si asta doar pentru ca se gandesc las ca oricum moare si din avere tot imi ramane, dar asta nu este ok cel putin nu pentru cei care chiar muncesc si pun suflet.
Mostenirea ar trebui sa ii ramana celui care a stat acolo pentru ca doar el a avut grija ca batranului sa nu ii lipseasca ceva esential, el a fost cel care i-a fost aproape la fiecare pas, el i-a fost alinare in noptile reci de iarna.
La fel de ridicole mi se par si persoanele care sosesc la parinti, bunici etc. Doar in ziua in care stiu ca au luat pensia sau doar pentru a strange de la acesta plasele cu zarzavaturi sau mai stiu eu ce.
Acestia oameni sunt acei profitori care apar din ce in ce mai des si care reusesc sa le pacaleasca pe rude doar cu propozitia eu nu vreau nimic puteti pastra voi totul, iar la final cand totul este gata facut ei vin si culeg toate meritele la care nici macar nu ar trebui sa aiba acces.
Mai trist este insa momentul in care apare cineva din afara care ii propune batranului sa ii lase lui averea in schimbul multor minciuni, iar la final batranul ajunge intr-un azil pierzand astfel tot ce avea.
Mostenirea si cu averea sunt termeni care ar trebui mult mai bine stabiliti pentru a nu incuraja inmultirea profitorilor si a hotilor.

Etichete: ,