DOLIU IN LUMEA LITERELOR SI A POLITICII



A murit TRIBUNUL! Da, mă refer la moartea fulgerătoare a celui care a acaparat scena politică de după revoluţie Corneliu Vadim Tudor, acesta continuând să se dezvolte în mediul în care a trăit toată viaţa lui literatura în slujba politicii vremurilor. A m auzit voci de la televiziunile care l-au găzduit permanent pe sticla lor, cum că sciitorul ar fi intrat în politică după revoluţie. Nu „tovarăşilor” scriitorul Corneliu Vadim Tudor s-a născut din politica comunistă, vezi „Mândria de a fi român!”, mai exact din presa care era numai în slujba comunismului, el fiind un produs al acelor timpuri când era trubadurul casei  prezidenţiale ce conducea cumână de fier România.
După revoluţie Corneliu Vadim Tudor nu s-a reinvetat ci a continuat cu acelaşi stil de presă bazat pe secretele securităţii, din ai cărei membri mulţi s-au aliat cu PRM-ul şi l-au slujit pe tribun. Ce s-a schimbat pentru permanentul candidat la preşedenţia României? Doar faptul că a devenit senator în parlamentul României şi parlamentar european din partea ţării noastre, adică a devenit om politic pe faţă şi nu ascuns în spatele presei, cum a fost până-n 1989.
Corneliu Vadim Tudor a fost un om cu o limbă vie, pe care o folosea ca pe o urzică băşicându-şi adversarii şi de multe ori chiar şi prietenii, de aceea pe parcursul vieţii a fost părăsit de mulţi dintre aceştia, dar a avut şi talentul de aş apropia, atunci când considera că îi sunt folositori, pe cei care îi bălăcărise cu o zi înainte, vezi cum a ajuns parlamentar european.
Datorită acestor lucruri eu consider că „tribunul” Corneliu Vadim Tudor a trăit o viaţă tumultoasă, evocând în ambele regimuri naţionalismul şi mândria de a fi român, debordând de o inteligenţă sclipitoare , o vastă cultură, el fiind un om care a făcut politică  şi presă toată viaţa lui.
Dumnezeu să-l odihnească !

Etichete: ,