O privire aruncată în trecut! Schimb de experiență în Turcia - Partea XVIII



PARTEA II

Cel mai greu a fost mai apoi să fim despărțiți de înghețată, trebuie să recunosc că înghețata turcilor este excelentă, pur și simplu nu se topește ca a noastră și mai apoi să cadă pe jos. Este foarte cremoasă și foarte bună în același timp. Este perfectă pentru perioada aceasta a anului, să nu vă gândiți că este la fel de rece ca ceea pe care o găsim la noi, nu aceea este mult mai bună. Dar hai că vă las că știu că deja vreți și voi una și chiar nu vreau să vă  fac și mai multă poftă.
După mica escapadă la înghețată ne-am plimbat prin oraș și am aflat povestea foarte tristă a doi îndrăgostiți care au murit în timpul inundațiilor, trebuie să specific că acolo inundațiile erau ceva foarte des întâlnit dar se făcea tot posibilul pentru a se mai reduce din efectele devastatoare, iar din păcate acestea se soldau foarte des și cu victime. Cei doi tineri care au murit au fost găsiți după retragerea apelor ținându-se de mână, nici măcar curentul puternic nu a reușit să îi despartă, povestea și-a păstrat un loc special în sufletele noastre și ne-a învățat că nici măcar moartea nu poate despărți două persoane care se iubesc sincer și necondiționat.
Povestea celor doi nu a fost însă uitată, cântărețul Yildiray Cinar a compus pentru ei o melodie care a ajuns foarte repede cunoscută, sper că am scris numele corect la vremea respectivă așa cum am mai spus de înțeles mai înțelegeam turca dar de scris acolo chiar erau probleme. Parca de cand auzisem povestea timpul reusise sa se opreasca putin in loc lasandu-ne intr-un moment de liniste totala, dar din pacate acesta nu a durat mult pentru ca ziua nu s incheiase si noi trebuia sa mergem si la Ministerul Educatiei.               

Etichete: , , ,