SUBVENTII IN ROMANIA



Nu credeţi domnilor guvernanţi că în România subvenţiile sunt îndreptate în proporţie de 99,99 % (ca să mă folosesc de cunoscuta minciună a preţurilor adusă de democraţie) ,poate că nu chiar acest procent dar majoritatea subvenţiilor se duc la cei bogaţi, pînă şi subvenţiile pe căldură. Cine este favorizat la subvenţiile de căldură? Vă spun eu, sunt persoanele care stau în condiţii deosebite (încălzire, apă caldă, gaze etc.) într-un confort decent şi mă refer la persoanele care stau în blocuri , ele  iau „partea leului” din subvenţii şi cu toate acestea sunt atât de mulţi datornici. De ce? Vă răspund eu pentru că ei sunt mulţi şi sunt necesare voturile lor pentru toţi guvernanţii vechi,noi sau viitori. De ce cea mai mică subvenţie este dată la încălzirea pe lemne? În primul rând că majoritatea stau în satele noastre sărăcite, unde cei care o duc bine sunt pensionarii care s-au retras de la oraş la sat(mulţi dintre aceştia iarna se retrag la blocul din oraş,unde vor beneficia de subvenţii, căci ţăranii autentici nu au nici-un venit în afară de cel făcut prin munca de zi cu zi, o muncă istovitoare şi foarte prost plătită, muncă care le permite să trăiască la limita sărăciei,de pe o zi la alta.
Subvenţiile din agricultură se duc nu la aceşti ţărani săraci ci la acei arendaşi, cei care prin lege primesc subvenţiile ţăranului dându-i 600 kg de grâu deoarece în România nu se poate negocia arenda trebuie să te mulţumeşti cu ce oferă arendaşul, căci altfel trebuie să munceşti tu pământul, iar dacă eşti bătrân nu mai poţi.
Domnilor guvernanţi întorceţi-vă privirile spre săracii (nu leneşii care şi ei profită în această ţară) satelor, spre bătrânii neajutoraţi şi să încercaţi să nu mai faceţi discriminare între copii, despre aceste discriminări o să povestesc în continuare.

Etichete: ,