Trăim din ce în ce mai rău



                                De ce oare produsele care se găsesc în comerţul românesc au din ce în ce o calitate cât se poate de îndoielnică şi nu mă refer la o anume categorie de produse, ci la  toate produsele, începând de la cele alimentare până la cele de decor sau pentru grădină. Mă refer la gustul legumelor şi fructelor care nu mai contează că sunt din import sau produse în curţile românilor care mai nou folosesc seminţe numai din import, dar s-au apucat să folosească şi o paletă întreagă de produse chimice începând de la cele care dezinfectează solul, continuând cu cele care ajută să răsară, apoi cele care ajută la înflorire şi formarea rodului, continuând cu cele pentru hrănire şi coacere mai rapidă, noroc că nu s-a produs un înlocuitor al apei căci românul l-ar folosi şi pe acela ca să scape de udatul plantelor. Pentru sporul de producţie „omenirea vest-americană” a apelat la ingineria genetică o ştiinţă nouă cu multe, multe necunoscute care probabil îşi vor arăta urmările dezastruoase la generaţiile următoare mai mult decât la această generaţie care o practică fără a fi sigură de urmări.
Mă refer la materialele de construcţie care au înlocuit clasicul var care rezista câţiva ani la o zugrăveală făcută asupra casei, pe când noile vopseluri într-un an deja prezintă mucegaiuri la colţul clădirilor şi sub polată. Mă refer la diversele materiale de lipit, care se găsesc într-o mare diversificare, dar una mai proastă decât alta. Sau la produsele pe bază de ulei  care într-un an trebuie să relăcuieşti lemnul.
Şi nu în ultimul rând mă refer la plantele ornamentale care nu mai sunt produse în ţara noastră ci aduse din vest produse prin aceeaşi inginerie genetică, îmbătrânite înainte de vreme ca să arate superb, dar care şi dispar în câteva luni de la achiziţie. Acestea sunt doar câteva exemple.

Etichete: ,