Dai un ban si stai deoparte...de prieteni

      Azi m-am hotarat sa va scriu una din lectiile de viata tocite de multe  ori cu diferiti “prieteni” .
    Testul suprem al prieteniei este un simplu imprumut ,in 99% din cazuri veti ramane dezamagiti, mai ales daca este vorba de o suma mare. Pe langa faptul ca nu veti mai vedea acei bani inapoi veti scapa si de respectivul prieten.
    Este o situatie prin care am trecut de multe ori si de tot atatea ori a avut acelasi sfarsit ,desi a fost vorba de oameni extrem de apropiati. 
    Oamenii in general isi vad interesul lor inaintea verticalitatii , corectitudinii si a prieteniei.
     Asa ca lectia invatata de mine este ca pana si prieteniile de durata se pot destrama pe seama unor bacnote .
     Cine a zis ca “Prietenii la nevoie se cunosc “ a stiut ce zice. O relatie de prietenie trebuie sa consiste in primul rand din incredere. Nu cadourile va leaga, nu faptul ca e acolo daca am nevoie de ceva in schimb ar trebui sa fie: sunt acolo sa-l ascult  sa ii fiu alaturi in momentele fericite dar si in cele triste. 
          Prietenii nu se aleg dupa contul bancar si nici dupa cine plateste berea pe timp de vara, prietenii se aleg dupa caracter. 
         Exista si exceptii  dar sunt putine si parerea mea e sa aveti grija ce oameni tineti pe langa voi. Principalul stalp de sustinere trebuie sa fiti voi insiva , familia si omul de langa voi, pentru ca prietenii vin si trec.
       In general vorbind, este greu sa-ti construiesti increderea in persoane, se investeste timp, amintiri , sentimente dar cu atat mai simplu este ca toata aceasta bula de incredere sa se sparga si sa traga dupa ea multe sentimente negative. 

     Daca ati intalnit situatii similare, sau v-ati “descotorosit” de prieteni de genul puteti comenta mai jos si sa va imparasiti si impresiile. Daca nu sunteti de acord cu articolul inseamna ca ati dat de prieteni in adevaratul sens al cuvantului si de oameni de caracter  de care trebuie sa tineti!
by Bebe

Etichete: , , ,