Diferenta dintre Motociclisti si cocalari cu motoare

         O sa incep prin a spune ca : Motociclistii exista in trafic! Nu ii ignorati!
          Bun, avertizarea fiind scrisa vreau sa va explic cum nu toti cei ce detin motoare sunt motociclisti. Ca iubita de motociclist am observat doua tipuri : cei care conduc motoare din pasiune, pentru dragostea de 2 roti si golanasii care au pus mana pe un motor pentru a se da mari si a fi “jmecheri” cu j.
         O sa incep cu motociclistii adevarati, ii recunosti  dupa respectul ce il poarta tuturor participantilor la trafic, dupa modul in care se saluta toti, dar toti intre ei , faptul ca mereu poarta macar 2-3 elemente de protectie : o casca buna, o geaca cu protectii si ghete. Ii vezi la stop cand se baga pe langa tine daca ii faci loc si iti multumeste si are grija sa nu iti loveasca oglinda. Dupa cel care nu tureaza excesiv motorul sa auda si blocurile de langa ca a trecut el pe strada. E cel care nu merge cu 150km/h prin oras si cand e in grup merge in formatie si se asteapta unul pe altul.  Acesta e din punctul meu de vedere un motociclist adevarat.
        Cocalarii cu motoare in schimb, ii recunosti cel mai usor, e cel care forteaza stopul si uneori iti impinge oglinda, casca de cele mai multe ori lipseste dar el se ridica pe o roata in mijlocul soselei sa le arate “la toti” ca e “smecher”. E ala pe care il auzi din apartament cum ii bubuie burlanul pus pe post de toba, silencer-ul e un mit la ei, parca au auzit de asa ceva doar in povesti. E cel care se intrece la ore de varf cu prietenii lui la ore  si iti iau fata. E tipul ala de pierde-vara care vorbeste cu “mosule” al meu duce pana la 300 la 500 de turatii. El nu stie nimic despre motorul in sine, nici macar ce ulei foloseste dar prima data iti spune viteza maxima atinsa plus vreo 50km/h.  Cocalarul cu motor e ca si conducatorul auto care isi ia BMW pisicuta din 1900 toamna, nu schimba piesele dar face gogosi  iarna.
   Asa ca dragi cititori, va rog sa faceti diferenta dintre ei si sa nu ii mai blamati pe toti, ar mai fi multe de scris dar ramane pe alt articol.

    Respect tuturor Motociclistilor!  
By Bebe

Etichete: , , , ,