invatamantul

Invatamantul din tara noastra nu este unul foarte bine organizat. Imediat cu terminarea clasei a 4 a tinerii sunt mititi ca la gimnaziu vor avea mai mult de invatat, da desigur o gluma buna pana la trecerea primelor saptamani.
Urmeaza mai apoi examenele pentru a se intra la liceu, unii au  note mari cu sau fara merit, altii au lasat pe ultima suta examenele deci au note mai mici.
Dar nu este nimic ei vor merge la liceu unde vor pune burta pe  carte si vor lua note mari, mai este nevoie sa spun ca si aceasta este o gluma buna?
La liceu va fi la fel ca la restul, lasa ca mai este timp pana la BAC, dar anii trec si elevii sunt la fel.
Unii se pun pe invatat in ultimul an, alti cu o saptamana inainte de exame.
De trecut trec cei care au invatat tot, cei care in ultima saptamana au invatat fix ce a cazut sau cei care au avut un ajutor in jurul lor.
Dar mai apoi urmeaza un alt mare pas, facultatea, deja copii nostri se invata cu gandul ee parinti astia doar ne sperie, iar la facultate nu mai merge atat de usor.
Acolo nimeni nu ii mai asculta in timpul anului, dar la examene se lasa cu multe restante. Acest lucru se datoreaza in mare parte invatamentului, care ii invata cu lasa ca se poate si asa. Pana nu vom schimba asta nu vom avea nimic de castiga.

Etichete: