Necesitatea fructelor in sezonul rece




Cum sezonul rece a sosit si racelile au inceput sa apara, avem nevoie de multe vitamine, minerale, calciu pe care le putem lua dintr-o sursa sigura si sanatoasa: fructele. In fiecare zi este bine sa ne luam doza de sanatate din darurile naturii, care se gasesc foarte usor in piete si supermarket-uri. Iata cateva dintre ele :
1.Merele. Nu contin grasimi si nici colesterol. Contine carbohidrati. Reduce riscul aparitiei cariilor prin diminuarea nivelului de bacterii.  Pastreaza creierul tanar si previne aparitia bolii Alzheimer. Reduce riscul aparitiei de cancer de colon, ficat sau san. Scade riscul de diabet. Pastreaza inima sanatoasa.
 
2.Bananele. Contin Potasiu care este bun pentru inima,rinichi si oase.  Fiind bogate in calorii sunt o sursa perfecta de energie, ceea ce nu se stie este ca sunt foarte bune pentru sportivi si inlocuiesc dulciurile. Consumul regulat de banane previne riscul aparitiei ulcerului datorita compusilor speciali care ajuta la crearea unei bariere protectoare impotriva acidului clorhidric. Reduc stresul si sunt bogate in vitamina B6, vitamina C, magneziu si mangan.
3.Portocalele  previn cancerul, creste imunitatea datorita vitaminei C, stabilizeaza tensiunea arterial, ajuta la mentinerea sanatatii pielii pe o perioada lunga de timp, intareste imunitatea deci sunt sanse mai mici sa racim, Portocalele sunt bogate in nutrienti precum vitamina A, vitamina C si potasiu care sunt foarte bune pentru vedere. Previn caderea parului datorita vitaminei C care produce colagenul necesar prinderii tesuturilor parului.
Asadar, este important ca sa ne luam aportul de vitamine din fructe deoarece au multiple efecte benefice asupra sanatatii si a organismului, ajutandu-l in nenumarate cazuri si sa le dam si copiilor in fiecare zi la scoala cel putin 2-3 mere si 2-3 banane, mai ales toamna si iarna cand corpul e slabit si are nevoie de forta, putere si sanatate si in special copiii care au cea mai mare nevoie.  Sunt foarte multe fructe propice pentru mentinerea bunastarii organismului cum ar fi: piersici, lamai, kiwi,pere,rodie, clementine, s.a.m.d.


By Mya D.

Etichete: