De ce sa apelam la certificat iso 9001?



Calitatea produselor 

În ultimii 25 de ani ceea ce a lăsat cel mai mult de dorit, având în vedere multitudinea de produse ce au pătruns din exterior, a fost calitatea produselor. La început, cele de proastă calitate au fost majoritatea din cele importante, mai ales în condiții destul de dubioase, iar mai apoi pe măsură ce industria rămasă de la comuniști era fărâmițată bucată cu bucată, au început și cele produse în țară să nu mai prezinte calitatea atât de scumpă pentru noi. Pentru ca noi consumatorii să ne bucurăm de o calitatea superioară a tuturor produselor cumpărate, este necesară obținerea, de către cei ce produc, a unui certificat iso 9001, adică  de absolut toți protagoniștii de pe piața românească, fie ei autohtoni  sau din exteriorul țării.
Toate produsele provenite din societăți ce au fost certificate  ISO presupun să fi fost produse în condiții care să respecte în mod constant toate cerințele clienților, adică ale noastre cei care suntem consumatorii finali. Producătorii în totalitatea lor, trebuie să cunoască că un consumator va renunța în mod automat la produsele de proastă calitate și se va îndrepta, cu siguranță, spre aceea ce respectă  standarde  înalte pentru obținerea acestei calități finale. Pentru a obține un certificat iso 9001 patronul  oricărei societăți comerciale trebuie să cunoască că din numeroasa familie a standardelor privind calitatea managementului doar ISO 9001:2011 poate fi certificat.

Unde puteți afla mai multe despre certificat iso 9001?

 Acest certificat este necesar să fie obținut de toate societățile sau organizațiile, indiferent de domeniu de activitate sau de cât de mare sau mică este ea. Ca o paranteză fiind spus acest standard este implentat în peste 100 de țări, fiind obținut de peste un million de organizații și companii ce activează în aceste țări. Tot pentru obținerea acestui certificat este bine să intrați pe site-ul icqr.ro, de unde puteți afla mai multe principii ale managementului calității pe care ar trebui să le respectați cu sfințenie.
Astfel activitatea voastră e obligatoriu să se îndrepte spre clientul final, aveți nevoie ca tot personalul vostru să fie implicat, iar în luarea deciziilor să se vadă faptele ce le-au impus. Apoi, pentru îmbunătățirea continuă a calității produselor voastre managementul va fi abordat ca un sistem unitar, iar această abordare să se facă numai  în baza procesului de producție. Cele mai importante sunt leadership-ul și bineînțeles relațiile reciproc avantajoase cu furnizorii. Pentru obținerea acestei certificări este important să știți că aceste standarde sunt cuprinse  într-o familie mai numeroasă din care face parte și ISO 9001.2008 și anume:
= ISO 9000:2005 –în care veți găsi specificată terminologia pentru sistemele de management al calității și veți găsi descrierea principiilor fundamentale ale sistemelor de management al calității;
= ISO 9004:2009 - care de fapt este ghidul ce vă ajută să vă concentrați pe modul de a face  cât mai eficient și eficace sistemul de management al calității din unitatea voastră;
= ISO 19011:2011 – este cel ce vă orientează cu privire la auditurile interne și externe ale sistemului de management al calității.
Toate aceste standarde, o dată aplicate, vă aduc o mulțime de beneficii cum ar fi: reducerea cheltuielilor privind eliminarea neconformităților și reducerea cheltuielilor prin eficientizarea utilizării resurselor de orice fel, creșterea veniturilor datorită flexibilității și răspunderii  prompte la opurtunitățile pieții, creșterea satisfacției și mai ales a loialității clienților voștri.

Etichete: , ,