BRÂNZOVAN CAUTĂ FANI BRÂNZĂ


 

M-am născut într-o țară în care totul era compus din brânză ,iar numele meu este  Brânzovan.Iubirea mea pentru brânză era cunoscută în toată lumea,deoarece la vârsta de 6 ani brânzăcești am ajuns să fiu promoterul întregii lumi a brânzei.
 Ca să vă explic în ce constă acest lucru:
-În fiecare dimineață plec în câte un oraș,alături de nelipsitul cașcaval afumat  Delaco(creat după o rețetă secretă);
-O dată ajuns la noua destinație,îmi desfășor taraba și încep sa prepar mostrele.
-Dar nu oricine poate să guste din ele,doar cei care se dovedesc a fi cei mai mari Fani Brânză,pot primi o bucățică.
-Dacă doritorul nu știe însă răspunsul la probe mănânc în fața lui cașcavalul.
-Seara  mă pregătesc de drum,pentru a ajunge la noua destinație.Pentru mine nu conteaza somnul,odihna,eu trebuie doar sa știu   ca nimeni "nebrânzăvit"(care nu iubește brânza) nu va reuși sa "prihănească" iubita mea brânză.
Când credeam că nimic nu mă mai putea face sa împart cașcavalul,s-a întâmplat asta.
Era o zi oribila absolut nimeni nu putuse sa câștige o bucata de brânză,dar mai era timp pentru descoperirea unui fan.Atunci a apărut ea,era superbă,cu părul de culoarea cașcavalului afumat și ochii de un galben ca al cașcavalului Sofia...S-a apropiat ușor de taverna și a încercat... 
...A încercat să ia o bucată,atunci m-am trezit din vis și am oprit-o.
-Ce credeți că faceți stimată domnișoară?
-Vreau să testez produsele pe care le vinzi.Nu din acest motiv ești aici?
-Mai întâi trebuie să-mi demonstrați că sunteți FanBrânză.
-Nu îți este de ajuns faptul că de la atâta cașcaval am ajuns să am această culoare magnifică a părului?Sau culoarea ochilor mei nu este suficientă?
-Draga mea îți trebuie mai mult ca să poți testa acest deliciu(Și mănâncă o bucată).
-Pot să-ți spun totul despre brânzeturi,încă de mică am fost o mare iubitoare a cașcavalului,nimeni nu mă poate întrece la asta.
-Foarte bine atunci să începem cu prima probă.Te voi lega la ochi și îți voi da să guști diferite produse din brânză,tu trebuie să-mi spui despre ce produs este vorba.
Zis și făcut,dar era o singură problemă la fiecare produs se părea că domnița știa răspunsul.Nu a greșit nici măcar o singură dată.
 delaco_fan_branza_proof
-Fericit?Acum pot să gust?
-Nu,nu încă,credeai că scapi atât de simplu?Acum trebuie să-mi spui doar mirosind produsele,despre ce este vorba.
Nici de această dată promoterul nu a avut noroc,răspunsurile corecte nu mai conteneau să apară.
-Dacă ai terminat vreau să gust.
-Mai ai de trecut o singură probă.Undeva în acest loc am ascuns cașcavalul,dacă îl găsești până la închidere poți să-l păstrezi,te pot ajuta și ceilalți doritori.
Toți au început să caute peste tot,să se îmbulzească,care mai de care,ca să găsească obiectul miraculos.Doar domnița stătea și se uita la promoter.După câteva clipe s-a îndreptat spre el i-a pus mâna pe piept și din buzunarul,din dreptul inimii a scos cașcavalul.Dar nu l-a gustat l-a dat mulțimi care se uita tristă la câștigătoare.
-De unde ai știut unde se află și de ce ai renunțat la el după ce ceasuri întregi te-ai chinuit să-l câștigi?
-Un adevărat Fan Brânză nu lasă cașcavalul departe de el,ci îl ține lângă inima lui.În sfârșit am găsit pe cineva ca mine,un adevărat fan și vreau să te urmez în călătoriile tale prin orașe.
-Astăzi ai dovedit că pentru tine cașcavalul este ceva sfânt,dar eu sunt destinat unei vieți compuse doar din brânză.Sper să ne mai întâlnim.Si astfel a plecat cu sufletul impietrit si gandul la frumoasa domnita.
Chiar și astăzi în diferitele magazine din țară se găsesc moștenitori ai lui Brânzovan,gata să testeze Fanii Brânză,uneori o veți găsi și pe tânăra domniță care își caută neîncetat iubitul.
 superblog
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2014.Proba 20. Aventurile promoterului Fan Brânză

Etichete: ,