luni, 3 noiembrie 2014

O poveste de dragoste cu iz de parfum

De câte ori merg în oraș mă opresc cu nostalgie în fața magazinelor cu produse cosmetice, dar mai ales a parfumeriilor .Copil fiind îmi amintesc de sticluțele colorate și frumos ornamentate pe care mama le avea pe noptierele din fața oglinzii .Deși era perioada comunistă pe Calea Unirii exista un magazin cu parfumuri selecte .Primul parfum care mi-a plăcut extrem de mult a fost Chanel No 5,pe care mama îl folosea în fiecare sâmbătă când ieșea cu tata la Grădina Minerva.
După ce plecau în oraș mă duceam în fața oglinzii și îmi pulverizam puțin parfum după ureche și la încheieturile mâinilor cum văzusem că face mama Când reveneau acasă,încă de la ușă îi întâmpina mirosul de parfum ,iar mama îi spunea lui tata:
-Asta iar a umblat la parfumul meu.
După un timp ajungând la vârsta pubertății am început să folosesc produse de cosmetică,deodorante,creme pentru acnee și bineînțeles parfum.Primul meu parfum a fost cumpărat de mama cu ocazia zilei mele de naștere.Ea a zis că se potrivește cu firea mea rebela și capricioasă și anume parfumul Ninei Ricci,L'Air du Temps.
Când am pulverizat pe încheietura mâinii,m-a năvălit un iz de iasomie și trandafir și am știut că mi-am găsit "parfumul pereche".
Mă simțeam atât de bine încât îmi închipuiam că sunt o divă din filmele pe care le vedeam cu Grace Kelly și Catherine Deneuve.
Bucuria mea nu avea să dureze însă mult căci iubitul meu parfum a dispărut din magazine,apărând în locul parfumelor dispărute parfumuri autohtone.Pe sub mână mai găseai și produse contrafăcute dar nici măcar unul nu se putea compara cu parfumul meu.
Am încercat diverse parfumuri de la Lacoste,Bulgari,Paco Rabanne,Dolce&Gabbana,dar nimic nu putea înlocui golul din inima mea.Am rămas fidela parfumurilor Ninei Ricci,care se apropiau cât de cât de ceea ce căutam eu.
V-am mai povestit într-un articol despre minunatele parfumuri online.Pentru mine acest site a însemnat sfârșitul durerii,deoarece mi-a oferit posibilitatea de a mă reîntâlnii cu mult iubitul meu parfum L'air du Temps și de când ne-am regăsit nu ne-am mai separat.Prefer să am rezerve în casă decât să existe posibilitatea de a nu mai putea să-l folosesc.
Anii au trecut și acum am și eu două fete mari care la rândul lor au căpătat gustul pentru parfumuri.Au încercat multe tipuri și firme de parfumuri bune în ziua de azi.Dar se pare ca s-au îndrăgostit și ele tot de parfumul Ninei.
O fi moștenire de familie?O fi atracția spre divin?Cine ltie?Oricum vorba ceea ce e de bun gust și lui Dumnezeu îi place.
Acest articol a fost scris pentru Competiția SuperBlog.Proba 13.Povestea parfumului preferat.

2 comentarii:

  1. si eu am un parfum pereche si nu stiu ce as face daca nu l-as mai gasi pe piata :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama mea ar inebuni daca iubitul ei parfum ar disparea din nou.

    RăspundețiȘtergere