luni, 24 noiembrie 2014

UN SMS POATE SĂ UCIDĂ!


logo_Toyota_micEram din nou la volan după mult timp,mergeam cu fetițele mele,Ana și Bianca,la munte,era atât de multă veselie,nu mai ieșisem de mult împreună și acum profitasem de câteva zile pentru a evada din jungla orașului.Nu era foarte mare aglomerația pe șosea,așa că nu aveam motive să-mi fie teamă(sau cel puțin așa credeam).

În momentul în care telefonul meu m-a anunțat că am un mesaj nou,nici măcar nu m-am gândit că s-ar putea întâmple ceva în secundele în care urma să citesc mesajul.Dar greșeam enorm,de pe contrasens un șofer care adormise la volan avea să piardă controlul volanului și să ne lovească mașina.Mi-am pierdut cunoștința și când m-am trezit la spital soțul meu era alături de mine,nici măcar nu a contat ce aveam eu am întrebat ce s-a întâmplat cu fetițele mele.
Liniștea avea însă să se aștearnă mai dureros decât orice altceva,am întrebat din nou,de data aceasta aproape fără glas,răspunsul m-a izbit mai puternic decât o găleată cu gheață,cei doi îngerași nu supraviețuiseră accidentului,deja nu mai reușeam să respir,doctorii au venit și mi-au aplicat un sedativ.Când m-am trezit am cerut să-mi văd copilele,nu puteam crede că muriseră,inima mea nu putea suporta gândul acesta.Cu greu am ajuns acasă,mă gândeam în fiecare secundă că ele vor apărea pe ușă strigând ”Te-am păcălit”,dar asta nu s-a întâmplat,am căutat prin toate camerele dar nici urmă de ele,am ajuns într-un final să iau somnifere și să adorm.
Nu pot spune cu exactitate cât am dormit,dar când am reușit să mă trezesc în sufragerie mă așteptau două sicrie micuțe,nu știu cum am reușit să ajung la ele și să deschid capacele,îngerașii mei erau acolo fără viață..
M-a trezit soțul meu care observase că începusem să plâng în somn,fără să pot vorbi am mers în camera copiilor,unde fetițele mele dormeau liniștite,totul fusese doar un coșmar urât,dar din care aveam să trag multe învățături.
De atunci nici nu s-a mai pus vorba să folosesc mobilul în mașină.Dacă pentru mine a fost un noroc că doar am avut un coșmar,pentru foarte mulți coșmarul devine realitate și moartea lasă urme adânci în inima lor și a familiei lor.Un simplu SMS poate duce nu doar la moartea noastră dar și la moartea unor oameni nevinovați.Video-ul de mai jos l-am găsit pe pagina de facebook MyTopFM și cred că ilustrează cel mai bine ceea ce vreau să spun.


Toyota a creat  campania ”DON’T TEXT AND DRIVE!„,aceasta are menirea de a atenționa asupra pericolului reprezentat de folosirea telefonului la volan.Nimeni nu trebuie să creadă că poate să le facă pe amândouă de o dată,în secunda aceea orice este posibil și o dată întâmplată nenorocirea nu mai poate fi dat timpul înapoi.Fie că aceste accidente se întâmplă din cauza șoferului care nu mai este atent sau din cauza altui șofer ele au urmări la fel de grave.Gândiți-vă că eu în aceea secundă puteam frâna și astfel să evit impactul,dar asta nu este posibil atunci când mintea îți este la cu totul și cu totul altceva.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog2014.Proba 22 DON’T TEXT AND DRIVE!

4 comentarii:

  1. Neatenția indiferent de motiv duce la dezastre și este și mai greu atunci când sunt implicați copiii în astfel de nenorociri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da este foarte greu cand au ingerasii de suferit.Dar multi nu se gandesc la asta decat dupa ce simt pe pielea lor.

      Ștergere
  2. chiar si simpla citire a unui sms poate pune capat mai multor vieti, nu uneia singure

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar din pacate in general tineri tind sa faca acest lucru la volan pentru a arata cat de cool sunt conducand si citind sms-uri,iar sfarsitul este de foarte multe ori tragic.

      Ștergere